+385 1 6264 604 info@wge-tech.eu
  1. Naslovna
  2. Novosti
  3. Do kraja godine u Dugoj Resi bit će podijeljeno 3200 spremnika za papir i plastiku

Do kraja godine u Dugoj Resi bit će podijeljeno 3200 spremnika za papir i plastiku

by | svi 14, 2022 | Novosti

Odlični rezultati odvajanja otpada, papira, plastike te komunalnog krase Dugu Resu, pohvalio se gradonačelnik Boljar

Do kraja godine Dugorešanima će biti podijeljeno 3200 spremnika za prikupljanje papira i plastike, a označeni su i Brailleovim pismom za slabovidne i slijepe osobe.

Radi se o investiciji grada vrijednoj 540 tisuća kuna, a ostatak do 900 tisuća kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša. Spremnici će biti podijeljeni korisnicima Čistoće u individualnom stanovanju, a dok ovi spremnici ne budu podijeljeni, građani će i dalje dobivati dostatne količine vrećica za papir i plastiku.

Čistoća je također počela dijeliti i kompostere pa i dalje pozivaju zainteresirane korisnike da se jave, a kako podsjeća direktorica Josipa Škrtić Pucarević, radi se samo o korisnicima u individualnom stanovanju. Za one u višestambenim zgradama odnosno kolektivnom stanovanju, planiraju nabaviti smeđe kante za biootpad. Očekuju ih do kraja godine.

Tu nije kraj novostima iz ove dugoreške gradske tvrtke.

Nedavno su nabavili i novo vozilo, tzv. “smećar” za kojeg su izdvojili 950 tisuća kuna. Radi se o rabljenom vozilu kojim će se prikupljati miješani komunalni otpad, a postoji i mogućnost za prikupljanje reciklabilnog. Ovom investicijom pomlađen je vozni park tvrtke, kaže direktorica.

U vozni park trebalo bi im stići i jedno električno vozilo koje će služiti za prikupljanje biootpada iz kolektivnog stanovanja čime će eko-krug biti u potpunosti zatvoren. Tako Duga Resa nastavlja eko-priču, napominje gradonačelnik Tomislav Boljar jer sve ove investicije korak su naprijed ka modernizaciji i smanjenju miješanog komunalnog otpada u gradu.

Pohvalio je i tvrtku, ali i građane koji su ozbiljno shvatili odvajanje otpada pa odvajaju papir i plastiku već od lani, a intenzivno se koristi i besplatna usluga reciklažnog dvorišta. – Sve to pridonijelo je dobrim rezultatima, velikim količinama odvojenog otpada, a to znači i smanjenje miješanog, poručio je Boljar.

Originalni tekst možete pronaći na https://radio-mreznica.hr/do-kraja-godine-u-dugoj-resi-bit-ce-podijeljeno-3200-spremnika-za-papir-i-plastiku/